Over ons

Welkom op de site van de Stichting Fryske Blaasakademy. Een stichting die zich in het bijzonder richt op het verzorgen van muziekonderwijs voor leerlingen van blaasorkesten. De oprichters zijn Thijs Oud, Sipko Feikens en John Blanken. Met de Fryske Blaasakademy hopen ze meer jonge mensen te enthousiasmeren voor de rijke blaascultuur in Friesland door het geven van lessen, het organiseren van projecten en het verzorgen van educatieve workshops op scholen.

In september 2010 is de Fryske Blaasakademy in Wolvega van start gegaan met het verzorgen van de lessen voor brassband Euphonia en harmonieorkest De Harmonie. Naast deze orkesten maken ook De Woudklank van Noordwolde en Crescendo uit Steggerda gebruik van de diensten van de Fryske Blaasakademy.

Vanaf september 2011 is de Fryske Blaasakademy actief in de gemeente De Friese Meren met het verzorgen van lessen voor Streekharmonieorkest Concordia uit Balk en de fanfareorkesten Euphonia uit Bakhuizen en Stêd Sleat uit Sloten.

Sinds september 2012 worden ook de lessen voor de Oldemarkter Fanfare uit Oldemarkt (Steenwijkerland) verzorgd door de Fryske Blaasakademy.

"Muziek werven in de Stellingwerven” is één van de 30 gehonoreerde projecten in het landelijke programma Kinderen Maken Muziek. Met dit project verzorgt de Fryske Blaasakademy twee jaar lang (2014/2015) muzieklessen voor ca. 260 kinderen op vijf scholen in Weststellingwerf. Lees het artikel via www.weststellingwerf.nl of kijk op de website www.kinderenmakenmuziek.nl voor meer informatie.

Bent u op zoek naar een goede invulling van de lessen voor de leerlingen van uw vereniging? Wilt u een project of een workshop op een basisschool? Wij willen dan graag iets voor u betekenen! Neem contact op door een email te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..